Etusivu > Kaupunginkirjasto

Siirrymme kesäaukioloaikoihin 1.6.

Katso aukioloajat täältä

"Studio 1851 - 365 päivää" -valokuvanäyttely

Käsityönä tehtyjä valokuvia 1850-luvun tekniikalla esillä pääkirjaston näyttelytilassa 10. - 28.5.

kuva

Leffaperjantai

Pääkirjastossa esitetään elokuva koululaisille joka kuukauden ensimmäinen perjantai klo 15.
Kesälomakuukausina elokuvia näytetään joka perjantai. Elokuva esitetään pääkirjaston 2. kerroksessa.
Lisätietoja lastenosastolta p. 044 701 5819.

Euroopan radikaali oikeisto -kirjaesittely

FT Jouko Jokisalo esittelee kirjansa Euroopan radikaali oikeisto torstaina 26.5. kello 17.30 pääkirjaston aikuisten osastolla. Tilaisuuden järjestävät SKP:n Satakunnan Seudun piirijärjestö ry ja Demokraattinen Sivistysliitto Satakunta.

Ihanat itämaat - satua, totta ja tiedonvälitystä

Valokuvataiteen professori Leena Sarasteen luento avaa "Pakolaisena omalla maallaan ja naapurimaissa" -valokuvanäyttelyn. Leena Saraste on kuvannut pakolaisia Libanonissa ja Länsirannalla useaan otteeseen. Luento on pääkirjaston 2. kerroksen seminaarihuone 1:ssä maanantaina 30.5. kello 18.

Kirjastossa kaksi avointa työpaikkaa

Porin kaupunginkirjasto hakee palvelukseensa palveluvastaavaa pääkirjastoon sekä vastaavaa kirjastonhoitajaa Sampolan kirjastoon. Katso lisätietoja ja hakuohjeita palveluvastaavan toimesta ja vastaavan kirjastonhoitajan toimesta.

Pelit puheeksi pääkirjaston lastenosastolla

Huolestuttaako lapsen pelaaminen? Tule keskustelemaan lasten pelaamisesta asiantuntijoiden kanssa pääkirjaston lastenosastolle tiistaina 7.6. Päivän aikana puhutaan ja keskustellaan pelaamisesta kahteen otteeseen eli päivällä kello 12 ja illalla klo 18.

Kysely Porin kirjastoauton palveluiden kehittämiseksi

Porin kirjastoauto palvelee asiakkaitaan viitenä päivänä viikossa kahdessa vuorossa. Uusi kirjastoauto aloitti liikennöintinsä 4.1.2016. Nykyaikainen kirjastoauto mahdollistaa monipuoliset palvelut, ja henkilökunta onkin innokas kuulemaan juuri Sinun mielipiteesi siitä, mitä palveluja autossa tulisi tarjota. Varaa siis hetki aikaa (n. 10 min) vastataksesi tähän kyselyyn. Voit myös osallistua lahjakorttien arvontaan. Siirry kyselyyn tästä.

MAINE Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste sijaitsee kirjaston 2. kerroksessa. Avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-12.30 ja 13.30-16.30.

Kirjastomummu tai -vaari kirjastossa

Kirjastomummu tai -vaari päivystää pääkirjaston lastenosastolla keskiviikkoisin klo 14.30-16.00.
Hänen kanssaan voi pelata, viettää aikaa, lukea ja jutella.

Maksuton lakineuvonta

Maksutonta lakineuvontaa annetaan pääkirjaston 2. kerroksen Pienessä neuvotteluhuoneessa. Lakineuvontaa on saatavilla aina keskiviikkoisin kello 17 - 18. Lue lisää lakineuvonnasta.

E-lehtipalvelu Zinio

E-lehtipalvelu Zinio tarjoaa viitisenkymmentä englanninkielistä aikakauslehteä näköisversioina. Luettavissa ovat esimerkiksi Cosmopolitan, Elle, Men´s Health ja Newsweek. Näiden lisäksi löytyy mm. talouslehtiä, tiedelehtiä, harrastelehtiä, nuortenlehtiä, urheilulehtiä sekä käsityö- ja sisustuslehtiä. Lehtiä voi ladata luettavaksi myös kirjaston ulkopuolella ja ne ovat käytettävissä niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin. Ladattujen lehtien lukemiseen ei tarvita verkkoyhteyttä.

Satakirjastojen e-lehtikokoelma on osoitteessa rbdigital.com/sata. Siellä voi luoda kirjastokortin numerolla tunnuksen, jonka jälkeen lehdet ovat käytettävissä. Jos tunnuksen tekee kirjaston tiloissa, niin kirjastokortin numeroa ei tarvita. Lehtiä voi sen jälkeen lukea joko nettiselaimella tai lataamalla ilmaisen Zinio for Libraries sovelluksen Applen App Storesta tai Google Play -kaupasta.

E-kirjoina nyt myös lasten ja nuorten kirjallisuutta

Kirjaston e-kirjakokoelmaan on hankittu e-kirjoja myös lapsille ja nuorille. Tutustu e-kirjojen koko valikoimaan tässä osoitteessa. Kirjastosta löytyy yhteensä lähes 900 eri e-kirjaa, jotka ovat lainattavissa kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.