Etusivu > Kaupunginkirjasto


kuva

Tactic Gamesin historia julkistetaan

Kati Heljakka ja Katri Vainiomäki ovat saaneet valmiiksi tavanomaisesta poikkeavan, entisen Nelostuotteen, nykyisen Tactic Games Oy:n, yrityshistoriikin. Tervetuloa kirjanjulkistamistilaisuuteen pääkirjaston aikuisten osastolle perjantaina 22.9. kello 17 – 18.

Satakuntalaiset monikulttuuripidot

Tervetuloa Satakuntalaisiin monikulttuuripitoihin lauantaina 23.9. kello 13-15 kirjasto-opistotalon auditorioon. Juhlistamme Porin päivää sekä Suomen 100-vuotisjuhlaa. Tähän iloiseen juhlaan voi tulla vaikka oman maan kansallispuvussa, mutta asu on vapaa.

Näyttely Pori mettä - Suomen vilkkain lähimetsä

Näyttely Pori mettä - Suomen vilkkain lähimetsä on esillä 11. – 23.9. pääkirjaston aikuisten osastolla. Pori mettä on 57. Porin päivän 21.9. - 24.9. teema.

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste taas avoinna

Maahanmuuttajien neuvontapiste Maine palvelee pääkirjaston toisessa kerroksessa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9-16.

Lavian kirjasto muuttanut uusiin tiloihin

Lavian kirjasto sijaitsee nyt Suomelan koululla (Tampereentie 19). Kirjaston aukioloajat ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 13-18 ja muina arkipäivinä kello 10-15.

Käsitöitä ja novelleja -piiri kokoontuu jälleen

Tervetuloa kuuntelemaan afrikkalaisia novelleja käsityön kanssa tai ilman sitä.

kuva

Kirjasto järjestää matkan Turun kirjamessuille lauantaina 7. lokakuuta

Matkan hinta on 32 € sisältäen bussikuljetuksen ja pääsylipun. Lipulla pääsee myös ruoka- ja viinimessuille. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 26.9. sähköpostilla tietopalvelu@pori.fi tai puhelinnumeroon 044 701 5811. Matka on maksettava viimeistään 28.9. lähtijän/lähtijöiden nimellä Porin kaupungin tilille FI17 57000 22000 8181 ja viestikenttään on kirjoitettava Kirjamessumatka 7.10.17. Tarkista ennen maksamista kirjaston nettisivuilta 27.9., että lähtö on varmistunut! Emme palauta maksuja.

Lähtö on 7.10. klo 8.30 bussilla pääkirjaston edestä ja reitti kulkee Rauman kautta. Perillä olemme n. klo 10.30. Paluu Turusta kello 16.30 etuovelta, Porissa olemme n. klo 18.30 (Matka tehdään ilman taukoja, bussissa on wc).

Messuohjelma www.kirjamessut.fi

Lisätiedot: kirjastovirkailija Marja Luukkonen, marja.luukkonen@pori.fi

Valokuvanäyttely 100-vuotias Suomi lasten ja nuorten silmin

100-vuotias Suomi lasten ja nuorten silmin -valokuvanäyttely kertoo, mihin lapset ja nuoret kiinnittävät huomiota ja minkä he näkevät kuvaamisen arvoiseksi Suomessa. Kuvissa esiin tulee ilo, oppiminen, ystävyys ja suhde luontoon. Näyttely on esillä pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla 12. – 23.9. Näyttely on Suomen Setlementtiliitto ry:n läntisen alueen lapsi- ja nuorisotyöntoimijoiden yhteisprojekti, johon on osallistunut 7 paikallisyhdistystä.

Vuoden Nuori Korutaiteilija 2017 –kilpailun satoa näytteillä

Vuoden Nuori Korutaiteilija 2017 –kilpailun voittajatyöt ovat esillä pääkirjaston aikuisten osastolla 16. – 30.9.

Luonnon lapset - Voimauttavia valokuvia

Näyttely on esillä pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla 26.9. - 7.10.


Nippori tulee taas!

Nippori pääkirjastossa lauantaina 30.9. klo 12. Klikkaa kuvaa ja lue lisää. Tapahtumassa mm. cosplay-kisoja, sushityöpaja, luentoja, leffa....

Tapahtuma on maksuton, mutta huomaathan, että herkulliseen sushityöpajaan pitää ilmoittautua etukäteen.
Työpaja pidetään Nipporissa kirjastossa klo 12 alkaen. Ilmoittaudu työpajaan sähköpostilla nipporipori(a)gmail.com
Sushityöpajan järjestää tänä vuonna 4H-yhdistys.

SeniorSurf-päivä 3.10.

kuva

SeniorSurf-päivä 3.10.2017 klo 11-16 Porin pääkirjastossa

Samkin hyvinvointiteknologian tutkimusryhmä sekä opiskelijat esittelevät senioreille suunniteltuja hyvinvointipelejä.

Geronomi- ja vanhustyön YAMK-opiskelijat esittelevät koulutustaan.

Mahdollisuus tutustua myös Pepper-robottiin ja virtuaalitodellisuuteen.

Tule mukaan!

Juhlanäyttely Rakkaudesta liikuntaan pääkirjastossa

Näyttely Rakkaudesta liikuntaan - Liikuntaseura Pori ry 100 vuotta on esillä pääkirjaston näyttelytilassa 20.9. – 7.10. Porin Naisvoimistelijat ry vaihtoi nimensä Liikuntaseura Pori ry:ksi, mutta toiminta jatkuu energisenä – ja rakkaudesta liikuntaan.

Heidi Grönstrandin luento

kuva


Dosentti Heidi Grönstrand luennoi tiistaina 24.10. klo 18 Porin pääkirjaston kokoustilassa aiheesta "From Finland with love". Suomalaisen kirjallisuuden uudet kielet ja valtasuhteet.
Luento on osa kirjaston Suomi100-juhlavuoden Tavallisen ihmisen historia -luentosarjaa.

Matkalla valtioksi - itsenäistyvä Suomi ja Satakunta 1917-1918

Maksuttoman luentosarjan järjestävät yhteistyössä Satakunnan museo, Porin kesäyliopisto, Porin seudun kansalaisopisto, Porin kaupunginkirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto, Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma sekä Svenska Kulturfonden i Björneborg. Luennot järjestetään tiistaisin kello 17.30 Mikaelsgården-salissa (Mikonkatu 20-22).

26.9. Uskonto Suomen historian myrskyvuosina 1905-1918, FT, dos. Teemu Keskisarja
10.10. Suomalainen yhteiskunta 1910-luvulla: ristiriidat ja odotukset, FT, prof. Pertti Haapala
31.10. "Niin laajasti kuin mahdollista." Miten itsenäisyys tulkittiin ja miten siihen päädyttiin 1917-1918? VTT, prof. Vesa Vares
7.11. Suomenruotsalaisuus ja sisällissota, kirjailija Kjell Westö
14.11. Rosenlew-suku ja vuosien 1917-1918 tapahtumat Porissa, FT Jussi Koivuniemi
Luentosarja jatkuu kevätkaudella 2018.

Seniorien älypuhelin- ja tablettipiiri

Seniorien älypuhelin- ja tablettipiiri kokoontuu pääkirjastossa tiistaisin kello 13-14.30. Piirissä saat apua ja vinkkejä oman laitteesi käyttöön. Tukea älylaitteiden käytössä saat muilta piiriläisiltä sekä kirjaston henkilökunnalta. Ota mukaan oma puhelimesi tai tablettisi. Tarvittaessa saat lainaksi myös kirjaston tabletin. Piiri kokoontuu pääkirjaston toisen kerroksen seminaarihuone 2:ssa.


A Good Start Language Café / Hyvä alku -kielikahvila


Time: on Tuesdays 5 Sep – 12 Dec, at 6.00 – 7.30 pm, continues possibly in spring 2018

Place: Pori Public Library and WinNova, Pori

Target group: : Foreign students of Satakunta educational institutions who wish to receive information about Pori and to practice Finnish language through discussion.

The training is free of charge.

More information


Aika: Tiistaisin 5.9. - 12.12.2017 klo 18.00-19.30, jatkuu mahdollisesti keväällä 2018

Paikka: Porin kaupungin pääkirjasto ja WinNova, Pori

Kohderyhmä: Oppilaitosten ulkomaiset opiskelijat ja muut, jotka haluavat saada tietoa Porista ja harjoitella suomen kieltä keskustelemalla.

Koulutus on ilmainen.

Lisätietoa

Zinio-sovellus loppuu – vaihda RBdigitaliin

kuva

Jos olet käyttänyt Zinio for Libraries -sovellusta Satakirjastojen tarjoamien englanninkielisten aikakauslehtien lukemiseen, joudut vaihtamaan sen toiseen syyskuun loppuun mennessä. Uusi RBdigital-niminen sovellus löytyy sovelluskaupasta Android- ja iOS- -laitteille. Ohjeet sovelluksen käyttöön löytyvät täältä. iPadille ja iPhonelle sovellus löytyy App Storesta nimellä OneClickdigital.

Uudessa sovelluksessa lehdet voidaan lainata suoraan ohjelmassa, eikä se vaadi enää erillisen käyttäjätunnuksen luomista. Sovellukseen kirjaudutaan samalla tunnuksella, jolla kirjaudutaan myös selaimessa. Jos olet aiemmin ladannut lehtiä luettavaksi ilman verkkoyhteyttä, joudut lataamaan ne uudestaan RBdigital-sovelluksessa.

Asianajajapäivystys

Asianajajapäivystys on 4.9. alkaen keskiviikkoisin klo 17 pääkirjaston 2. kerroksen pienessä neuvotteluhuoneessa.

Kirjojen Suomi -101 kirjaa Suomen itsenäisyyden ajalta

kuva

Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Jokaiselta itsenäisyyden vuodelta on valittu yksi kirja, joka on luettavissa myös verkossa. Tutustu kokoelmaan tästä. Voit myös kokeilla Kirjakoneella, mikä näistä teoksista sopisi juuri sinulle.

Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

Uusi e-kirjasovellus

Uudessa Ellibs-sovelluksessa voit selata kirjaston e-kirjakokoelmaa, lainata niitä ja lukea ilman erikseen asennettevaa lukuohjelmaa. Sovellus toimii Android ja iOS-laitteilla. Voit ladata sovelluksen Google Play - tai App Store -sovelluskaupoista.

Lukusuosittelijapalvelu

Tarjoamme asiakkaille uutta palvelua: täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea. Saat viikon sisällä listan kirjasuosituksista. Lomakkeen löydät täältä.

Liikuttavaa lainattavaa

Porin kaupunginkirjastosta saa lainata myös liikuntavälineitä kirjastokortilla. Lainattavana on kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Liikuntavalineet.pdf (pdf, 0.18 Mt)

Pelipaketti aikuisten osastolla

Aikuisten osastolla 5 in 1: wooden games, pelipaketti sisältää seuraavat pelit: Shakki, Domino, Tammi, Backgammon, Ristinolla. Voit pelata pelejä kirjastossa, lainaa pelipaketti tietopalvelusta.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Satakirjastojen Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

Kirjaudu Ellibsiin

Puikot heilumaan – sinivalkoisia sukkia veteraaneille

Hyväntekeväisyysryhmä KFC – Knit For Charity on kutonut satoja sukkia ja neuleita lahjoitettavaksi Porin seudulle jo reilun kahden vuoden ajan. Nyt vuorossa ovat lotat ja veteraanit. Kudottuja sinivalkoisia sukkia voi toimittaa myös kaupungin eri toimipisteisiin vuoden 2017 loppupuolelle asti. Sukkien keräyspaikkoja kirjaston toimipisteistä ovat pääkirjasto sekä Ahlaisten, Noormarkun, Pihlavan ja Reposaaren kirjastot.
Täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea.